werkjaar 2017-2018

 • Atelier Mestdagh is al 3 generaties lang gespecialiseerd in de glasraamkunst en gespecialiseerd in restauratie en conservatie van glasramen, creëren van nieuwe glasramen.Daarna BBQ Wij stellen ons jaarprogramma voor en er was een optreden

 • Busreis naar Musée de Louvre – Lens en Roubaix

  Zaterdag 7 oktober 2017

 • Voorstelling boek “Ondeugend ouder worden” van en door Zaki 

  DJ Zaki, ondertussen zelf ervaringsdeskundige, heeft een goed en leuk boek geschreven over ouder 
  worden. Daarover komt hij graag vertellen op zondagmiddag 29/10 om 16.00 uur 

  “Ouder worden is een bevrijding. Je ontwikkelt de kunst om het aardse bestaan blijmoedig en 
  soms zelfs euforisch te beleven, en komt in een levensfase terecht waarin plaats is voor 
  intense, rijke ervaringen. Je kunt eindelijk naar de dingen kijken met een knipoog. We hebben 

 • Michael Portzky studeerde af aan de Gentse Universiteit als klinisch Psycholoog. Hij specialiseerde zich nadien in de neuropsychologie.

 • Elk jaar weer opnieuw zingen we in Melle en Merelbeke voor het goede doel.Dankjewel lieve mensen voor jullie milde giften! Binnenkort zullen we een heel mooi bedrag ( eentje met 4 cijfers!) overmaken aan Uilenspel in Gent, Uilenspel is steeds op zoek naar vrijwilligers om kinderen uit kansarme gezinnen schoolse ondersteuning te verlenen.

 • De totaalaanpak van Barbele zet mensen aan om weer zelf aan het roer van hun leven te staan. Zo inspireert en begeleidt ze tal van mensen in hun evolutie van een leven vol stress naar een leven vol energie, vervulling en innerlijke rust.

 • Net zoals vorige jaren, leverden wij u de ingrediënten voor een perfect avondje uit: toerisme, muziek, interessante weetjes, enz.
  Ook dit jaar met een jokerronde. Een gezellige avond samen de hersenen pijnigen op een heleboel leuke, interessante, moeilijke en niet al te moeilijke vragen ... wat wil een mens nog meer?

 • We gingen op bezoek inhet erfgoedhuis van de Zusters Van Liefde JM. Dit erfgoedhuis bewaard de archivenvan deze 19e eeuwse zustercongregatie die meer dan 200 jaar toonaangevend was in het Belgische zorg-en onderwijslandschap.

  Het werd een boeiende wandeling op een historische plekdoorheen een verzameling van voorwerpen, beeldmateriaal en nog veel meer.

 • Langs de rechteroever van de IJzer, tussen Oost-Vleteren en Diksmuide ligt het natuurgebied De Blankaart, een planten- en vogelparadijs . We verkennen met de geruisloze Fluisterboot alle hoeken van het Blankaartmoeras zonder de dieren op de oevers te verstoren.

 • kennismaking met de dualiteit van de gemeente Merelbeke: verstedelijking versus landelijk karakter. Fiets dan met ons mee! We starten in het hart van de Flora en exploreren de zuidelijke en westelijke gemeentegrenzen tijdens een 20 km lange tocht.