Welkom

Welkom bij de davidsfonds afdeling van Melle en Merelbeke (flora)

Als culturele vereniging in uw buurt willen wij u graag uitnodigen om deel te nemen aan onze activiteiten. Ook zonder lid te zijn mag u altijd mee genieten. Wat ons onderscheidt van andere verenigingen is dat we u durven te confronteren met onderwerpen die een klein beetje inspanning vragen, maar steeds in combinatie met voldoende ruimte om achteraf na te kaarten in een ontspannen en gezellige sfeer.

Op onze activiteitenkalender vindt u waarschijnlijk wel een activiteit die bij u past en waarvoor u een gaatje in uw agenda vindt.

Heeft u interesse om één van onze activiteiten bij te wonen, neem dan een kijkje in onze activiteitenkalender.

Wilt u liever een handje toesteken of heeft u een idee voor een betere werking, dan kunt u misschien overwegen om bij onze dynamische bestuursploeg aan te sluiten

We hopen u van harte op een van onze activiteiten te mogen ontmoeten

Het bestuur

Westhoek anders

Langs de rechteroever van de IJzer, tussen Oost-Vleteren en Diksmuide ligt het natuurgebied De Blankaart, een planten- en vogelparadijs . We verkennen met de geruisloze Fluisterboot alle hoeken van het Blankaartmoeras zonder de dieren op de oevers te verstoren.

fluisterboot_0.jpg

Na een picknick (wordt verzorgd) in Veurne, en het flaneren langs de markt met zijn prachtig stadhuis en het Spaans Paviljoen trekken we naar Beauvoorde voor een bezoek aan het Kasteel, Deze waterburcht uit de 15 de eeuw is een goed bewaard geheim. Eind 19de eeuw kocht de excentrieke edelman Arthur Merghelynck het kasteel. Hij liet het restaureren naar 17de-eeuwse normen, met een prachtig kasteelpark.Het  herbergt heel wat kunstschatten, antieke voorwerpen en prachtig meubilair. Tijdens een geleid bezoek word je ondergedompeld in de wereld van Merghelynck die er alles aan deed om de middeleeuwen te herbeleven.

Hartelijk welkom op Zondag 6 mei 2018

Vertrek aan de Florakerk in Merelbeke per bus om 9 h15 stipt

Einde: rond 18 h

 inschrijvingen@davidsfondsmelle-merelbeke.be voor 30 april

39  euro voor Davidsfondsleden 43 euro voor niet leden

                                           IBAN: BE88 4451 5114 3141

Opmerking : breng waterdichte schoenen mee of laarzen voor wandeling in Blankaart