Activiteiten kalender

 • In het laatste jaar van de herdenking van 100 jaar Groote Oorlog maken we een tweedaagse uitstap naar één van de meest beklijvende plekken die verband houden met de gebeurtenissen van 1914-1918: het gebied van de Somme in Noord-Frankrijk. 

  PROGRAMMA Dag 1

  • 8u30: vertrek op het Kerkplein van Merelbeke Flora naar Notre-Dame-de- Lorette en Anneau de la Mémoire te Ablain-St.-Nazaire;

  • Middagmaal: in Estaminet de Lorette in Ablain-St.-Nazaire;

 • 11 november 2018 markeert het einde van talloze evenementen in het teken van 100 jaar Groote Oorlog. Theatergezelschap De Zonderlingen laat WO 1 herleven in proza en poëzie. Jonge acteurs kruipen in de huid van mannen, vrouwen, soldaten en slachtoffers. 

 • Tien jaar na De weg naar Mekka verkent Jan Leyers de islam in Europa. Groeit er zoiets als een Europese versie van de islam? Is dat ook wat moslims zelf willen? En valt het alom heersende wantrouwen jegens de islam te overwinnen? Op zoek naar antwoorden trekt Jan Leyers van Sarajevo naar Brussel.

 • Dit jaar gaat de opbrengst van ons sterzingen naar de PULMONALE HYPERTENSIE vzw

  Pulmonale hypertensie is een ziekte die het leven op een korte tijd drastisch veranderd. Dit gaat vaak gepaard met een grote onzekerheid en twijfels over de toekomst. Het leven hoeft echter niet te stoppen na de diagnose, bewijzen de patiënten zelf.

  Het stijgend aantal patiënten en de vele vragen en noden hebben ertoe aangezet om op 9 juni 2001 deze vereniging boven de doopvont te houden.

 • Boekvoorstelling " De voortzetting" + ontbijt

  Op zondag 27 januari ontbijten we literair verantwoorx op een gezond 2019, een jaar van een stevige dosis geluk; al dan niet in de vorm van Cultuur.

  • Pla

 • uitstap naar het graafschap Loon en hopelijk bloesems, bezoek aan stadje en kastelen in combinatie met een wijndomein.

  Huifkar word voorzien voor de minder mobielen onder ons

  Het graafschap Loon ontstond omstreeks 1018  en eindigde in 1795: een grote brok Limburgse gesc

 • Gegidste fietstocht "Les eaux de Gand"

  Wanneer? 16 juni 2019

  Bernadette Van De Steene neemt ons mee langs de Gentse waterlopen.

  Zij geeft ons inzicht in het historisch belang en ontstaan van deze handelsroute.

  We houden een langere stop op de Bijloke site en krijgen hier en daar een natje en een droogje.

  Vertrek zondag 16 juni om 14 uur aan de kerk van Merelbeke Flora

  Terug rond 17 uur.

 • Het AfricaMuseum is een fascinerende wereld voor jong en oud.
  We stellen alles in het werk om gezinnen een aangenaam en zorgeloos bezoek te bieden.
  Iedere bezoeker is belangrijk, groot én klein. De renovatie was de ideale gelegenheid om het onthaal, de diensten, de voorzieningen, de ervaring en de communicatie beter op elk publiek af te stemmen.
      Een leuke, ludieke en aantrekkelijke plaats.
      Gratis toegang voor kinderen jonger dan 18 jaar.
      Voorzieningen op maat, bijvoorbeeld met trapleuningen op kinderhoogte.

 • Lezingen Christiaan Thoen
  Christiaan Thoen, hydrobioloog, gewezen ondervoorzitter van Bio-MENS vzw, co-auteur van MeNS en wetenschapscommunicator van de UAntwerpen.

 • In 2019 viert Vlaanderen het leven en de tijd van Pieter Bruegel naar aanleiding van de 450e verjaardag van zijn dood. Een indrukwekkende reeks tentoonstellingen en evenementen zal de wereld tonen wat voor uitzonderlijk kunstenaar hij was, en hoe invloedrijk hij was bij zijn leven.

 • Van Eyck: Een optische revolutie
  Wereldwijd zijn er van de Vlaamse Meester Jan van Eyck slechts een twintigtal werken bewaard. Zeer uitzonderlijk reist zeker de helft daarvan in 2020 naar Gent, voor de tentoonstelling ‘Van Eyck. Een optische revolutie’ in het Museum voor Schone Kunsten Gent (MSK). Het wordt een niet te missen krachttoer die de wereld van Van Eyck en zijn revolutionaire blik tastbaarder maakt dan ooit.


  Nog nooit zoveel Van Eyck bijeen

 • Gaat door van 1 mei tot 3 mei 2020

  Driedaagse Kent Davidsfonds Melle-Merelbeke heeft op vraag van de leden die mee waren naar de Somme een reis geboekt naar Kent (UK) met gids Steven Temmerman, en dit van 1 tot en met 3 mei 2020. De reis zal gebeuren met een luxe-car van Begonia reizen. Op basis van half pension vanaf het diner de eerste dag t/m het ontbijt de laatste dag, 2 overnachtingen in een hotel en inclusief overtocht CalaisDuinkerke/Dover en terug met een luxe autocar zal de prijs onder 300 €/persoon kunnen blijven in geval van een dubbele kamer.

 • Ros Beiaardommegang 2020
  Het onovertroffen symbool van Dendermonde, de trots van elke Dendermondenaar, is het Ros Beiaard.
  Het Ros Beiaardcomité heeft op 31 augustus 2017, tijdens het vuurwerk van de traditionele reuzenommegang Katuit, de datum bekend gemaakt voor de Ros Beiaardommegang van 2020.
  Het legendarische paard zal op 24 mei 2020 zijn ronde maken in de stad (het filmpje van de bekendmaking van de datum kan u herbekijken via deze link).
  Ros Beiaardommegang