Week-end naar Kent

Gaat door van 22 mei tot 24 mei 2021

Driedaagse Kent Davidsfonds Melle-Merelbeke heeft op vraag van de leden die mee waren naar de Somme een reis geboekt naar Kent (UK) met gids Steven Temmerman, en dit van 1 tot en met 3 mei 2020. De reis zal gebeuren met een luxe-car van Begonia reizen. Op basis van half pension vanaf het diner de eerste dag t/m het ontbijt de laatste dag, 2 overnachtingen in een hotel en inclusief overtocht CalaisDuinkerke/Dover en terug met een luxe autocar zal de prijs onder 300 €/persoon kunnen blijven in geval van een dubbele kamer. Voor een enkele kamer komt er nog 100 €/persoon bij.
Programma:
Dag 1 | Calais - Dover - Rye - Sissinghurst - Sittingbourne
Na de ferrytocht Calais-Dover rijden we over de prachtige kustweg via Hythe en New Romney naar Rye. De charmes van de steil geplaveide steegjes, de vakwerkhuisjes met witte gevels, de middeleeuwse vestingen en de fraaie pubs zullen u zeker weten te imponeren. De indrukwekkende Normandische kerk St. Mary torent boven alles uit. Mermaid Street is de meest pittoreske en steile straat, met aan weerszijden prachtige, oude huisjes die soms de vreemdste namen hebben, zoals ‘Het huis aan de overkant’ of ‘Het huis met twee ingangen’. Het Lamb House, waar de schrijver Henry James woonde, was ook een inspiratiebron voor Rudyard Kipling, H.G. Wells en Joseph Conrad. Na de lunch bezoeken we de wereldberoemde kasteeltuinen van Sissinghurst, een topper uit het grote aanbod van Engelse tuinen. Nadien rijden we naar ons hotel in Sittingbourne. Diner en logies.
 
Dag 2 | Sittingbourne - Sevenoaks - Royal Tunbridge Wells - Penshurst - Tudeley - Sittingbourne
Na het ontbijt starten we met een bezoek aan het fraaie 14e-eeuwse landhuis Ightham Mote, mooi gelegen in een vallei bij Sevenoaks. Wat het omwalde middeleeuws herenhuis zo bijzonder maakt, is dat elke kamer een laag van elke eeuw bevat. Er zijn meer dan 70 kamers - de Great hall, de bibliotheek, de kapel, de crypte, de dienstvertrekken,… tonen ons een schat aan voorwerpen. Op de binnenplaats staat een Victoriaans hondenhok, het enige ‘Grade I listed’
hondenhok in Engeland. Rond de middag lunchen we in Royal Tunbridge Wells, een kuuroord uit de 17e en 18e eeuw. We wandelen door de 18e-eeuwse winkelstraat Pantiles met prachtige authentieke panden en een zuilengalerij. Ook het Trinity Theater, gelegen in de Holy Trinity Church, trekt onze aandacht. Nadien ontdekken we het 14e-eeuwse landgoed Penshurst Palace and Gardens, bekend om haar lange geschiedenis en door muren omgeven tuinen. In het imposante kasteel bewonderen we de Baron’s hall, de Long Gallery, de State Dining Room en Queen Elisabeth Room. Op de terugweg naar Sittingbourne brengen we nog een bezoek aan de All Saints Church in Tudeley, een typisch Engels kerkje met 12 glasramen van Marc Chagall. Diner en logies.
 
Dag 3 | Sittingbourne - Rochester - Canterbury - Dover - Calais
Op onze laatste voormiddag lopen we in de sporen van Charles Dickens in Rochester, de stad waar hij een lange tijd woonde en overleed. Gelegen aan de Medway rivier, nodigt Rochester ons uit voor een wandeling langs de verschillende woningen en herkenningspunten die in de schrijver zijn verhalen terug te vinden zijn. Rochester Cathedral is na Canterbury de oudste kathedraal van Engeland. Binnenin bewonderen we de rijk beschilderde muren en plafonds. Ook de gebrandschilderde ramen en het kerkorgel trekken onze aandacht. Nadien rijden we naar de pittoreske stad Canterbury. Na de lunch bezoeken we de prachtige kathedraal die hoog boven de stad uittorent en geniet u van vrije tijd in het gezellige centrum. Op het afgesproken uur verlaten we de stad en rijden naar Dover voor de terugvaart naar het vasteland.
Prijszetting
In de prijs zijn de bezoeken aan Sissinghurst, Tudeley en Penshurst inbegrepen, maar niet die aan Ightham Mote, Rochester Cathedral en Canterbury Cathedral. Voor die drie laatste bezoeken rekenen we op een totaalbedrag van ongeveer 25 Britse pond per persoon, ter plaatse te betalen.
De prijs zal rond de 285 € komen te liggen. We gaan voorlopig uit van 300 € per persoon in dubbele kamer. Voor een enkele kamer is er een supplement van 100 € te voorzien. Annulatie verzekering indien gewenst aan 10€/persoon.
Inschrijven
Via mail naar inschrijvingen@davidsfondsmelle-merelbeke.be of telefoon 0496/208210 (Jan De Kimpe). Inschrijving is definitief na het betalen van een voorschot van 150€/persoon voor een dubbele kamer of 200 € voor een enkele kamer. Annulatie-verzekering indien gewenst vermelden en hiervoor 10 € extra storten aub.
Rekening Davidsfonds Melle-Merelbeke: IBAN: BE88 4451 5114 3141
Op basis van het aantal inschrijvingen zullen wij een definitieve prijszetting bepalen en u dan vragen kort voor de reis het saldo over te maken. Als we met voldoende zijn zal het totaal zonder annulatieverzekering wellicht rond 285 € uit komen, in functie uiteraard van de Britse Pond versus Euro schommeling op dat post-Brexit moment.