Uitstap naar het graafschap Loon 14/4/2019

uitstap naar het graafschap Loon en hopelijk bloesems, bezoek aan stadje en kastelen in combinatie met een wijndomein.

Huifkar word voorzien voor de minder mobielen onder ons

Het graafschap Loon ontstond omstreeks 1018  en eindigde in 1795: een grote brok Limburgse geschiedenis, die zich niet in de Nederlanden afspeelde: anders en daarom zo interessant. Door leenbanden met de prins-bisschoppen van Luik en de Duitse keizer speelden de graven van Loon een aanzienlijke rol in de regio Maas-Rijn. Wij gaan de streek rond Borgloon ontdekken en hopen tegelijkertijd te kunnen genieten van een schitterende bloesempracht.

Vertrek

aan de Florakerk op zondag 14/4/19 om 8u30.

Rond 10u30 worden we verwacht in de stroopfabriek, waar we een gegidste rondleiding krijgen op deze totaal vernieuwde site (open vanaf 1/4/19).

Daarna gaan we naar Kasteelhoeve de Tornaco waar ons in een rustieke zaal een gezellige maaltijd wacht.

Daarna splitsen we ons op in een groep die met de huifkar tussen de bloesems wil trekken, en een groep die dit liever wandelend doet. We komen elkaar onderweg weer tegen. De huifkar kan maximaal 25 mensen meenemen, dus aangeven wat u wil bij inschrijving is aangewezen (onderweg wisselen kan uiteraard).

Na de bloesemwandeling trekken we naar Borgloon voor een korte stadsverkenning en bezoek aan het wijndomein De Clee in Kuttekoven, inclusief proeverij van twee wijnen.

Terug in Merelbeke rond 19 uur.

Wij bieden u deze uitzonderlijke en gezellige uitstap aan voor 60 € voor leden en 65 € voor niet- leden.

Graag snel inschrijven zodat we de grootte van de groep kunnen inschatten.

inschrijving is definitief na betaling op IBAN: BE88 4451 5114 3141