Startactiviteit 5-09-2020

Fietstocht en startfeest

Zaterdag 5 september,

Op zaterdag 5 september gaan we sportief van start met een fietstocht naar het groot Begijnhof van St Amandsberg en Campo Santo.
Met de deskundige begeleiding van Bernadette Van De Steene wordt het zeker  weer iets dat ons nieuwe inzichten geeft.
De fiets voert ons dit jaar naar Sint-Amandsberg waar we in het kielzog van Amandus (stichter van Gent) twee historische plaatsen bezoeken.
In het Sint-Elisabethbegijnhof houden we halt om ons in te beelden hoe “spannend” het leven van de Grootjuffrouw en haar gemeenschap van
vrome wijze vrouwen wel kon zijn.

begijnhof

Op de Campo Santo gaan we op zoek naar beroemdheden uit het Vlaams collectief geheugen die daar hun laatste rustplaats kregen.
De wandeling op deze begraafplaats zal ons ook aantonen hoe funeraire symbolen bepaalde grafmonumenten tot echte kunstwerken maken.”

campo santo

Uiteraard zal een goed terrasje om gezellig af te ronden niet ontbreken.

Afspraak : Kerk Flora 5 september om 14 u.

 
Prijs leden :
       niet leden :

Wilt u deze unieke uitstap mee beleven? Schrijf dan snel in want het aantal plaatsen is beperkt.

 

Startfeest

 

Zaterdag 5 september, OC Flora (achter Flora Kerk), vanaf 18.30 uur

Zoals gewoonlijk stellen wij u graag ons jaarprogramma voor op onze vertrouwde Bourgondische manier. Vanaf 18.30 uur bent u welkom voor het aperitief. Rond 19.30 uur genieten we van steak op de BBQ met groentjes en frietjes. Een lekker biertje uit ons ruim aanbod mag natuurlijk niet ontbreken. Wat gezellige achtergrondmuziek in goed gezelschap maakt de avond helemaal af (geen groepje dit jaar). We gaan dus voor een schitterende start en hopen u talrijk te mogen verwelkomen!