ONLINE lezing Dirk Musschoot – 25 maart 2021

op donderdag 25 maart om 19u30 geeft Dirk Musschoot een lezing over zijn voorlaatste boek Sweethearts. Zijn lezingen zijn altijd boeiende vertellingen, al is het nu ook voor hem even aanpassen: hij heeft dit nog nooit online gedaan omdat hij graag zijn publiek in de ogen kijkt en ermee in interactie gaat. Een primeur dus.

Dirk Musschoot schreef 17 boeken voor kinderen en jongeren. Zijn jeugdboeken zijn vertaald in het Frans, het Duits, het Italiaans en het Deens.

Sinds 2000 schrijft Dirk ook boeken voor volwassenen. Tot vandaag zijn dat er 15. De bekendste zijn De Vlamingen op de Titanic, Wij gaan naar Amerika, België bevrijd, Van Franschmans en Walenmannen, Moeder is weg, 100 X Noord-Engeland, 100 Jaar Titanic, Belgen maken bommen, Sweethearts en Toen geluk nog heel gewoon was.

Dirk Musschoot is eindredacteur bij de krant De Gentenaar

SWEETHEARTS

Verliefd op de bevrijder

Dit gaat over die ontelbare Vlaamse meisjes die in de bevrijdingsdagen van 1944 een relatie begonnen met de Britse bevrijder. Wie waren die meisjes en die jongens? Hoe verliepen die relaties? Werd het alleen maar een flirt of kwam er een serieuze vrijage van - met een trouwpartij? Ging hij in België wonen of zij in Groot-Brittannië? En hoe kijken de sweethearts die er vandaag nog zijn terug op hun leven?