JazzBoom - Filip Verneert

online

Filip Verneert met JazzBoom op woensdag 16 december om 19u30.


Filip Verneert studeerde aan de Universiteit van Leuven, de Universiteit Leiden en aan het Conservatorium van Gent en Brussel bij o.a. Paolo Radoni. Hij volgde masterclasses bij John Abercrombie (VS), Philip Cathérine (B) en Roni Ben-Hur (NY). Naast gitaar speelt hij tenor banjo en oud (luit).
Hij is gitarist in de Ilse Duyck Group (Ilse Duyck: zang/componist, Bert Candries: bas, Paul Flush: piano en Luc Vanden Bosch: drums).
Momenteel is hij actief in de jump-boogie bluesband The Smoky Midnight Gang en zijn eigen Jazz Duo met Enrique O Simon (Spanje) op piano.
Met Viona Westra schreef en speelde hij verschillende muzikale theaterproducties, waaronder "And the cat came back" over Zuid-Afrika en apartheid. Een andere productie is 'Nickels for METI '3', over het leven van Berthold Brecht.
Hij begon met zijn goede vriend trompettist Rudy Reunes (+) de To Be Or Not To Be (BOP) Band (Model Group Youth and Music).
Hij is directeur bij MuziekMozaïek Folk & Jazz vzw,waarvoor hij tal van jazz- en folkprojecten maakte. Hij is oprichter en dirigent van de Home Cookin' Big Band en The Ghent Youth Jazz Orchestra.
Filip kreeg de kans om te spelen en op te nemen met: Jan De Haas (dr), Bart Maris (tp), Myriam Fuks (voc), Marijn De Valck (voc), Bruno Deneckere (voc), Filip de Fleurquin (voc), Will Tura (voc), Dirk Van Esbroek (voc/git), Sammy Rimington (clar), Mahabub Khan (voc, tabla), Rony Verbiest (acc), Lady Linn (voc), Rebecca Valejo (voc), Roni Ben-Hur (git), Nilson Matta (bas).