Doel en Saeftinghe, 17/10/2021

Natuurwandeling het verdronken land van Saeftinge

Het is een voor West-Europa ongekende, uitgestrekte brakwater-wildernis: een bezoek aan Het Verdronken Land van Saeftinghe is een onvergetelijke ervaring! In dit 36 km² grote oerlandschap ziet, ruikt en ervaart u het ritme van het getij, de invloed van de zee en de Schelde. De rijke historie - er stond zelfs een kasteel!- heeft haar sporen nagelaten.

In verband met de natuurwaarden en vooral de veiligheid is een groot deel van Saeftinghe niet vrij toegankelijk; de vloed kan er verraderlijk snel opkomen. Onze gidsen nemen u graag mee op een tocht het gebied in: zij kennen het gebied met de vele diepe geulen en kreken op hun duimpje. Bij het bezoekerscentrum of via deze website kunt u zich (vooraf) aanmelden voor zo’n bijzondere excursie. Een deel van het natuurgebied Saeftinghe is wel vrij toegankelijk, hier kunt u vrij struinen of de uitgezette routes volgen. Vanaf de dijk heeft u een prachtig overzicht over het gebied!

Programma

10u: aankomst en koffie

ca. 10.30u - 12.30u gegidste rondleiding in doel: 2 tot 4 km

12.30u - 13.30u: middagmaal

transfer met onze bus naar Saeftinghe

14u-15u: wandeling in Saeftinghe.

mensen die wel van een uitdaging houden en een geaccidenteerd parcours aankunnen hebben de kans om dit te doen.

Anderen zullen het rustiger aan kunnen doen.

De ganse groep wordt gemeenschappelijk ingeleid. De gemakkelijke wandeling kan individueel en op eigen houtje gedaan worden.